Mircea Geoană: Preşedintele i-a făcut o impresie bună Victoriei Nuland. Este important să faci impresie bună unui astfel de personaj

Data publicării:
Geoana -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Mircea Geoană a explicat că preşedintele i-a făcut o impresie bună oficialului american, acest lucru fiind de o importanţă deosebită când vine vorba de un personaj de un astfel de calibru.

"Era obligatoriu să existe un contact cu noul leadership de la Bucureşti, până la urmă a venit să-l vadă pe noul preşedinte. Mi-a spus că i-a făcut o impresie bună noul preşedinte, nu ai decât să aplauzi pe un om care face o impresie bună unei jucătoare politice de calibru, este un personaj cheie. Politic vorbind, este cea care în clipa în care îşi formulea un punct de vedere nimeni din administraţie nu spune nu”, a spus Mircea Geoană.

Fostul ministru de externe a explicat că Victoria Nuland este prima persoană care trebuie convinsă atunci când urmează să fie luată o decizie în care România este vizată.

Victoria Nuland, în vizită la București. SUA cer României legislație Big Brother

Din punct de vedere practic, dacă vrei să ai o decizie pe România, trebuie să o convingi pe Victoria Nuland, restul administraţiei este mai ușor de condus. Eu am spus, la fel de direct, şi la fel de amical ca întodeauna, i-am spus, din punctul meu de vedere, aceasta este estimarea mea, că eu sunt convins că un nou început trebuie făcut cu un nou guvern, cu o nouă majoritate, cu o majoritate largă, poate de tip german, cu un nou PSD, cu un nou PNL. Este ceea ce i-am spus, a zis 'ok', e problema voastră, este un stat democratic, cu o singură rugăminte, să nu aveţi o criză politică prelungită şi atunci, dacă va fi să fie, şi eu cred că va fi să fie, e o chestiune chirurgicală, o moţiune de cenzură, o nouă majoritate, un adevărat program de guvernare”, a adăugat Mircea Geoană.

Declaraţia a fost făcută în contextul vizitei la Bucureşti a asistentului secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Victoria Nuland.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri