Mircea Radulian: Dacă nu ar fi cutremure, ne-am gândi că urmează o catastrofă

Data publicării:
ilustratie cutremur

„Cutremurele sunt foarte frecvente în Vrancea. Nu trebuie să ne facem griji. Ele sunt normale, ne arată că zona este într-un regim normal. Dacă vreţi, era de aşteptat să apară şi cutremurul de azi, intră într-un regim de cutremure normale. Dacă nu sunt, e o anomalie, ne-ar da de gândit că zona este foarte tensionată, Doamne fereşte să nu avem un cutremur mai mare, ar fi de nedorit”, a spus Mircea Radulian.

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade s-a produs vineri, la ora 10.25, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri, potrivit INFP.

Cutremur de 4 în zona seismică Vrancea

Seismul a avut intensitatea II în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (32 de kilometri), Mărăşeşti (38 de kilometri), Râmnicu Sărat (46 de kilometri), Covasna (49 de kilometri) şi Adjud (51 de kilometri).

Alte două cutremure s-au produs joi, unul de 3,1 grade, în judeţul Vrancea şi celălalt de 3,2 grade, în judeţul Buzău. În 7 decembrie, în Vrancea s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,5 grade, la o adâncime de 40 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri