Misiune de poliţist de frontieră: Învaţă despre broaşte ţestoase ocrotite de lege şi cum să se ferească de înţepăturile albinelor

Data publicării:
testoasa herman wikipedia

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră au făcut 200 de dosare penale. Aproape jumătate dintre anchete sunt inedite. Un exemplu vine din Moldova, unde poliţiştii de frontieră au învăţat săptămâni la rând despre viaţa albinelor, ca să prindă nişte traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova ascunse în stupi.

Agenţii au învăţat cum să se protejeze de înţepăturile albinelor, după ce o reţea de traficanţi de ţigări a ales să ascundă marfa de contrabandă în stupi. Nu a fost simplu să scotocească stupii, dar a meritat. Membrii reţelei de crimă organizată au ajuns în spatele gratiilor.

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au avut nevoie, în schimb, să aprofundeze zoologia. Diferenţele dintre reptile, mai exact. Primiseră informaţii că un traficant are de gând să scoată din ţară mai multe broaşte ţestoase protejate de lege.

11.000 de euro, atât ar fi primit pentru fiecare reptilă scoasă din ţară. Poliţiştii de frontieră au reuşit să le recunoască şi să le elibereze.

Oamenii legii s-au specializat şi în domeniul bijuteriilor. Au inventariat sute de brăţări, cercei, coliere şi pandantive din fidelş confiscate de la un chinez. Au făcut apoi noapte albă ca să numere şi să sigileze 35.000 de seturi de Lego în valoare de aproape un milion de euro. Veneau din China şi proprietarul nu avea acte pentru jucării.

Nici migranţii nu sunt lipsiţi de imaginaţie. În ultima lună, poliţiştii de frontieră i-au găsit ascunşi în saci cu cartofi, printre pepeni sau în maşini decapotabile, în spaţiul unde se pliază acoperişul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri