Misiune de salvare dificilă în Munţii Semenic. Un tânăr de 22 de ani a murit

Data publicării:
ambu

Tragedia a fost anunţată la numărul unic de urgenţe 112 în jurul orei 21. Şase muncitori ai unei firme din Reşiţa erau blocaţi în munţi, iar un alt coleg al lor era strivit de tractorul răsturnat. Au fost alertaţi Salvamontul, Pompierii, Ambulanţa, Jandarmii Montani şi Poliţia. După câţiva kilometri de drum forestier, ambulanţele nu au mai putut înainta.

„Un bărbat de 53 de ani cu traumatism de bazin şi osul sacru, contuzie forte bazin şi încă un bărbat de 32 de ani, lucrător la firma respectivă, care acuză dureri toracice anterioare”, a spus Marius Cotârlă, medic primar Ambulanţă.

Unul dintre muncitori, un tânăr de 22 de ani, era deja mort în momentul în care salvatorii au ajuns la el. Patru dintre muncitori au rămas peste noapte la cabana din zona Cantonului Nera.

„Un tractor cu remorcă încărcat cu material lemnos s-a răsturnat într-o râpă şi câţiva dintre cei care erau pe remorcă au fost accidentaţi de scânduriel care au căzut peste ei”, a spus plt. Maj. Daniel Stolnicu, comandant echipaj descarcerare.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul. O anchetă va deschide şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a stabili dacă a fost sau nu un accident de muncă. Se pare că muncitorii executau mai multe lucrări la canalele de aducţiune a apei spre barajul Văliug.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri