Mişu Negriţoiu, propus la şefia ASF. Victor Ponta: Va primi mai puţini bani ca până acum

Data publicării:
misu negritoiu - 5580681-Mediafax Group-Andreea Alexandru 2

 

ACTUALIZARE 12.15. Întâlnirea de la sediul BNR s-a încheiat.

Mişu Negriţoiu a fost propus la conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.

"Instituţia trebuie să fie una credibilă", a declarat Victor Ponta.

„Am discutat cu el că, în orice variantă, va câştiga mai puţini bani ca acum, la banca privată la care lucrează, dar este un om care nu vine la ASF pentru bani - va pierde nişte bani - , ci vine pentru un proiect şi cred că, pentru cariera sa, este important să reuşească acest proiect”, a spus Ponta.

Mişu Negriţoiu a fost director general al ING Bank România, iar în prezent ocupă postul de preşedinte al băncii.


Victor Ponta a anunţat ieri că va prezenta propunerea pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) după ce va avea o discuţie cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, programată pentru miercuri dimineaţa.

Mişu Negriţoiu este economist, fost ministru de stat pentru coordonare, strategie şi reformă (1992-1993). El a fost deputat în legislatura 1996 - 2000.

În mai 1997, demisionează din Parlament şi trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcţia de corporate finance manager. În anul 1999 este promovat ca vicepreşedinte şi director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Negriţoiu a preluat poziţia de director general al ING Bank România şi de preşedinte al Comitetului pe Ţară al ING România, grup financiar care include banca ING Bank România, compania de asigurări de viaţă şi pensii ING Asigurări de Viaţă (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease şi societatea de investiţii imobiliare ING Real Estate Investment Management.

Negriţoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executivă a unei mari bănci cu acţionar majoritar străin. În acel moment, ING era a patra bancă de pe piaţa din România după valoarea activelor.

În paralel cu activitatea profesională, el desfăşoară şi o activitate didactică fiind profesor universitar asociat al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universităţii Hertdforshire (Anglia).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri