Moartea lui Dan Condrea | Parchetul Înaltei Curți nu confirmă încă identitatea victimei din accident

Data publicării:
parchetul general-1

Iată comunicatul:

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 23 mai 2016, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a cauzei privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016.

Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de 22 mai 2016, o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Totodată, au fost identificaţi doi martori oculari care au fost audiaţi.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări.

Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Buftea către Corbeanca, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri