Modernizarea unui parc din Câmpina, misiune imposibilă pentru autorități

Data publicării:
parc

În 2003, edilii de atunci au vrut să ridice în parcul oraşului o coloană de oţel înaltă de 30 de metri.

Singura lucrare care a fost făcută la începutul anilor 2000, chiar în mijlocul pasajului pietonal din parc, este o fundaţie în formă de cruce pentru ceea ce ar fi trebuit să fie de fapt un obelisc.

Din 2005 şi până acum, primăria a organizat două concursuri care au costat peste 150 de mii de lei, pentru a construi acest monument.

„Se alocaseră ceva, nu ştiu, pe la 40 de milioane atunci. Împărţiţi în 24 de milioane locul întâi, 16 locul doi şi șase locul trei. Presiunile locale au învins în consiliu şi cumva consiliul a votat ca inestetică soluţia”, spune Andrei Bălan - câştigătorul unui concurs.

Autorităţile locale văd foarte importantă amenajarea parcului, mai ales pentru desfăşurarea de adunări şi comemorări legate de istoria municipiului. Așa că acum se pregătesc din nou de dezbatere publică și de alegerea unul proiect pentru monument.

„Realizăm reconfigurarea întregului traseu pietonal, respectiv a spaţiilor verzi amenajate cu prevederea de rampe pentru persoane cu dizabilităţi şi a unei zone pentru amplasarea unui monument reprezentativ municipiului”, spune Felicia Olteanu, şef Serviciu Administrarea Domeniului Public şi Privat, Primăria Câmpina.

„Am contactat o firmă de arhitectură de proiectare care să facă un studiu de fezabilitate. Am organizat o dezbatere publică la care să vină cât mai mulţi câmpineni şi să îşi spună punctul de vedere”, a declarat Horia Tiseanu, primar Câmpina.

Anul acesta, 700.000 de lei din bugetul local au fost alocaţi pentru lucrările de modernizare a pasajului pietonal și a parcului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri