Monica Macovei cere socoteală Adiministrației Penitenciarelor privind cărțile scrise de deținuți 

Data publicării:
monica macovei foto faceboo 15 10 2015

 

Foto: Facebook.com/ Monica Macovei

Astfel, Partidul M10 a trimis o solicitare la ANM în care a cerut publicarea numărului de cereri înregistrate la penitenciarele din toată țara pentru reducerea pedepselor, cu motivația redactării unor lucrări științifice, dar și rezultatul cererilor de reducere a pedepselor.

„Dorim să atragem public atenţia, atât autorităţilor competente, cât şi electoratului, că, sub aparenţa conceperii unor "lucrări ştiinţifice", corupţii României sunt puşi în libertate înainte de a-şi ispăşi pedepsele. Considerăm că această formă de reducere a pedepsei este o încălcare a spiritului legii. Condamnaţii pentru corupţie sau fapte asociate corupției nu trebuie să se întoarcă mai repede la banii şi bunurile obţinute prin corupţie sau furt din banii publici", a declarat Monica Macovei.

Adrian Năstase, George Copos, Ioan Niculae, Gigi Becali şi Gică Popescu se numără printre persoanele publice, condamnate la închisoare cu executare pentru fapte de corupție, care au scris cărți în penitenciare și chiar au beneficiat de o reducere a pedepsei.

Mai mult, George Copos, care a scris despre alianţele matrimoniale în România medievală, a și fost acuzat de plagiat.

Fostul premier Adrian Năstase a beneficiat de o reducere de 45 de zile a pedepsei de doi ani pe care a primit-o în dosarul Trofeul Calității, după ce a scris cartea "Reprezentarea României la Uniunea Europeană în contextul reglementărilor interne şi europene".

De asemenea, George Becali a scris o carte cu ilustrații despre relația lui cu Steaua București, iar Gigă Popescu, condamnat pentru spălare de bani, a scris în închisoare patru cărţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri