Monica Macovei: Lui Hannes Swoboda şi Martin Schulz le spun că românii nu îşi vând libertatea pe gaz rusesc

Data publicării:
Monica Macovei foto PE 1

Europarlamentarul PDL Monica Macovei le transmite liderilor socialişti Hannes Swoboda şi Martin Schulz, pe blogul personal, că „nici românii si nici alţi cetăţeni europeni nu îşi vând libertatea pe gaz rusesc”.

Monica Macovei a arătat că Hannes Swoboda, preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, este deranjat de declaraţiile ei, potrivit cărora o majoritate socialistă în Legislativul UE ar însemna „vremuri de teroare şi întoarcerea la comunism”, informează Mediafax.

„Am 3 întrebări pentru Hannes Swoboda: Este Hannes Swoboda de acord cu tovarăşii preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni care au ars de Ziua Europei, pe 9 mai, steagul Uniunii Europene? Este Hannes Swoboda de acord cu Martin Schulz, candidatul stângii pentrun funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, care a spus că Federaţia Rusă nu trebuie sancţionată de Uniunea Europeană pentru agresiunea asupra Ucrainei, deoarece de acolo luăm gaz?”, scrie Monica Macovei.

„Politicienilor ca Hannes Swoboda şi Martin Schulz le spun că nici românii, si nici alţi cetăţeni europeni nu îşi vând libertatea pe gaz rusesc. Cum explică Hannes Swoboda faptul că nu a semnat, în numele Grupului S&D din Parlamentul European, Rezoluţia privind presiunile exercitate de Rusia asupra ţărilor din Parteneriatul Estic, şi în special destabilizarea Estului Ucrainei, adoptată de Parlamentul European pe 17 aprilie 2014?”, a afirmat Monica Macovei.

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, susţine, potrivit unui comunicat al PSD, că europarlamentarul PDL Monica Macovei „îi minte pe români” şi „exploatează frica într-un mod care aminteşte de manipulările din trecut”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri