Monumentul #Colectiv. C. T. Popescu: Orice ban de la stat e o jignire la adresa memoriei victimelor

Data publicării:
ctp-2

„Prin prestația și activitatea - sau nonactivitatea -, corupția autorităților statului au murit acei oameni și acum ucigașul ridică un monument în memoria victimelor. Cât de departe se mai poate merge în grotesc-funebru? Mi s-ar părea normal din partea celor care au ieşit în piaţă să protesteze după incendiu, să iasă acum şi să refuze orice ban de la primărie pentru construirea unui astfel de monument.

Un astfel de monument nu poate fi făcut decât prin susbscripţie publică. Cine doreşte să cotizeze pentru un cenotaf. Nu are ce să caute banul statului. Este o jgnire la adresa memoriei celor care au murit acolo.

Este mai degrabă un monument închinat corupţiei aşa cum a fost el licitat. Sau nelicitat. (...) O firmă cu un singur angajat, cu pierderi, aflată într-un apartament, căreia i se atribuie în mod direct această lucrare, la limita de sumă care se putea atribui, că peste nu se mai putea. Toate simptomele... un monument închinat corupţiei. Toţi indivizii din administraţie, primari, mai mult sau mai puţin titulari, au mâna făcută în direcţia asta, au un tic nervos”, a declarat Cristian Tudor Popescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri