Motivele pentru care au fost închise aparatele din Orășelul Copiilor

Data publicării:
daniel baluta stanga



„Întâi aș vrea să spun că încă de la începutul mandatului am avut ca prioritate securizarea celor mai aglomerate zone din sectorul 4. Prima zonă - Piața Sudului, care este o aglomerare urbană extrem de importantă în sector , al doilea punct a fost parcul Orășelul Copiilor unde în fiecare weekend între 30-40 de mii de cetățeni vin să se relaxeze. Odată cu schimbarea legislaţiei şi cu intrarea în vigoare a hotărârii de consiliu privind modificarea metodologiei de acordare a autorizaţilor de funcţionare, lucrul acesta s-a întâmplat în luna aprilie, am dispus corpului de control al primarului şi poliţiei locale să controleze toţi agenţii economici din parcul Orăşelul Copiilor”, declară primarul sectorului 4.

„Am constatat faptul că, din documentaţia fiecărui agent economic care deţine astfel de aparate, lipsesc elemente extrem de importante, cum ar fi certificatul de urbanism, autorizaţia de construire, lucruri care sunt noi din punct de vedere al legislaţiei Primariei Sectorului 4. Până la remedierea situaţiei, până la punerea la punct a documentelor şi selectarea utilajelor care pot pot fi păstrate, respectiv a celor care nu pot fi păstrate, am decis să aleg siguranţa cetăţenilor Sectorului 4 şi am oprit temporar activitatea acestor dispozitive până la remedierea situaţiei şi până când ne asigurăm că avem un coeficent de siguranţă de 100%”, arată Daniel Băluță.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 spune că „din luna octombrie, de când extrem de multe lucruri din legislația în vigoare s-au schimbat, modalitatea de acordare a autorizațiilor de funcționare este extrem de exigentă. Ca atare, au apărut elemente noi față de anii trecuți, nu putem să dăm autorizații de funcționare până nu avem și o să vă dau exemplu: autorizație de branșament, până acum nu aveau așa ceva agenții economici. Tocmai pentru a asigura că avem aceste elemente sigure avem nevoie de așa ceva. Alt exemplu e legat de distanța între aparate, alt lucru legat de studiul de risc pe care trebuie să îl aibă. Este extrem de important să mă asigur că aceste utilaje funcționează în condiții de maximă siguranță.” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri