Munca la birou în picioare, mai eficientă

Data publicării:
in picioare

Pornit ca o modă în Statele Unite ale Americii şi în ţările scandinave, conceptul de muncă în picioare a fost adoptat şi de tinerii manageri din România.

Dan Ştefan conduce o companie de închirieri auto cu peste 2.000 de maşini. În ultimii cinci ani, şi-a petrecut în picioare mai bine de jumătate din orele de serviciu.

Am constatat că productivitatea e mai mare, eşti într o poziţie mai alertă, mai potrivită cu activitatea, nu cu scursul sub birou pe scaun”, spune Dan Ştefan.

Exemplul lui a fost urmat şi de o parte dintre angajaţi.

„E mai ușor de lucrat pe birou dacă stai în picioare, te ajută daca faci sport. Eu alerg mult, maraton, ultramaraton, mă ajută la antrenament. Nu mă dor picioarele, sunt antrenat, ultima oară am alergat 105 kilometri în 15 ore”, spune Adrian Papuc, coordonator de vânzări.

Nu sunt singurii care caută metode pentru a fi mai productivi la locul de muncă. Mihai Pătraşcu este directorul unei firme de electronice cu afaceri de peste un milion de euro anual. La început petrecea 10 ore la birou, aşezat. Durerile de spate l-au obligat să-şi schimbe stilul de lucru. A înlocuit emailurile trimise colegilor de serviciu cu discuţiile directe.

„Tinând cont că ieşi din birou, ai o relaţie mai bună cu toţi colegii. Nu mai intri în relaxarea care te face să nu stai concentrat la ce ai de făcut, să intri pe alte site-uri”, spune Mihai Pătraşcu.

El spune că schimbarea modului de lucru se vede şi în contabilitatea firmei. Cifra de afaceri a crescut constant în ultimii doi ani.

Patru ore de stat în picioare la birou echivalează cu o cursă de alergare prin parc, spun specialiştii. Ca un exemplu, prin contrast, poziţia confortabilă la birou pe scaun îi face pe britanici să se îngraşe cu şase kilograme în primul an la muncă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri