Nicuşor Constantinescu, suspendat din funcţie

Data publicării:
nicusor constantinescu crop-5

Decizia de suspendare din funcţie a fost luată astăzi de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi.

Funcţia de şef al CJ Constanţa a fost preluată de actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir. 

Având în vedere comunicarea Curții de Apel București înregistrată la Prefectura Constanța, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinscu, luni, prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului șefului CJ Constanța, până la încetarea măsurii arestării preventive. Compartimentul controlul legalității actelor și contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicușor Daniel Constantinescu, Consiliului Județean Constanța și Secretarului General al Județului”, a comunicat astăzi Prefectura Constanța.

Acest ordin poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Hotărârea a fost luată în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 7 august, menţinerea deciziei de arest preventiv, luată iniţial de Tribunalul Capitalei. 

La termenul de atunci avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au depus o scrisoare medicală de la Centrul de tratare a cancerului din New York, semnată în 4 august de medicul Doru Paul. 

Potrivit avocaților, scrisoarea certifica faptul că Nicușor Constantinescu este grav bolnav şi că o nouă infecţie l-ar împiedica să înceapă radioterapia. 

De patru luni, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este în Statele Unite, unde spune că a fost operat de cancer şi se află supraveghere medicală.

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol la începutul lunii trecute, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri