Noi ipoteze în tragedia de la Paris. Adolescentul român ar fi fost bătut crunt din cauza unui meci de fotbal

Data publicării:
spital franta

De mai bine de o saptămână, Darius este internat la spitalul Lariboisiere din Nordul Parisului. Aici a ajuns după ce a fost sechestrat, bătut şi abandonat într-un cărucior de supermarket şi lăsat la marginea unei străzi.

Cazul adolescentului român bătut până a leşinat este tratat extrem de serios de autorităţile franceze. Poliţiştii stau permanent la uşa secţiei de reanimare unde este internat băiatul. Asistentele sunt şi ele extrem de atente la cine intră acolo.

Darius a fost adus la spital dintr-un oraş de la periferia Parisului. Venise în Franţa cu o lună înainte să fie atacat, cu gândul la bani câştigaţi uşor, dar riscant. Ziarele din Hexagon scriu că fura din maşini şi din case. Se aciuase la marginea oraşului, într-o tabără ilegală pe care o clădiseră sute de romi. Teama i-a alungat pe toţi în ziua în care băiatul a fost snopit în bătaie. Acum, cocioabele din carton sunt abandonate. Printre elese află şi coliba în care trăia adolescentul, între pereţi din carton şi cu un lighean în loc de acoperiş.

Poliţiştii nu ştiu încă cine sunt cei care l-au bătut pe Darius până a leşinat. Ei caută un grup de localnici care ar fi vrut să îl pedepsească pentru că îi prăda. Liderul romilor din Paris spune însă că băiatul a fost bătut pentru că juca fotbal prea bine şi că învinsese echipa altor imigranţi ilegali.

„Au venit cu arme de vânatoare. Au fost trase câteva focuri de armă, au avut şi bâte de baseball. Au început să îi bată. Au venit în jur de 20-30 de bărbaţi”, spune acesta.

Romii acuză poliţiştii francezi că nu au intervenit în acel măcel, deşi li s-a cerut ajutorul. Adolescentul a fost găsit la opt ore după ce fusese răpit, aproape de miezul nopţii, aruncat într-un cărucior de supermarket. Era desfigurat, plin de sânge, avea hainele rupte şi abia mai respira.

Ambasada României de la Paris a cerut autorităţilor franceze să afle în cel mai scurt timp în ce împrejurări s-a produs atacul şi cine sunt vinovaţii.

Suntem în legătură şi cu comisariatul şi cu procurorul care face ancheta. Băiatul se află într-o situaţie gravă, cu un prognostic angajat. Se află în comă. Nu se vede niciun progres în starea lui”, a spus Bogdan Mazuru, ambasadorul României în Franța.

Poliţiştii au început ancheta, dar deocamdată nu au reţinut niciun suspect. Preşedintele şi premierul Franţei au condamnat atacul în urma căruia adolescentul român a intrat în comă şi au avertizat că cei care îşi fac singuri dreptate vor ajunge în faţa judecătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri