Nou termen pentru metroul din Drumul Taberei 

Data publicării:
dan costescu

Ministrul Transporturilor a subliniat că jumătatea anului viitor este un termen realist pentru finalizarea construcției metroului.

De asemenea, Dan Costescu, care a vizitat astăzi șantierul din Drumul Taberei, a declarat că a mai fost cu o lună în urmă pentru a vedea cum merge construcția și că nu a fost deloc mulțumit de ce a văzut.

Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider că termenul pe care l-am fixat împreună cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist. Inițial acest termen fusese împins până la sfârșitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil", a spus Costescu.

Dan Costescu a spus că un obiectiv important este eliberarea cartierului de șantiere cât mai devreme. Primii care vor scăpa de șantier vor fi locuitorii din zona Orizont.

„Un alt obiectiv foarte important este cât mai devreme să eliberăm cartierul. De 4 ani, Drumul Taberei este sufocat de șantiere și pentru acele stații unde avem posibilitatea trebuie să le eliberăm cât mai devreme. Primul exemplu, Orizont. Acum două săptămâni mi s-a promis că până pe 15 iulie va fi redat circulației, este aproape gata, mai au până atunci, și dacă merg în ritmul ăsta o să ne putem ține de termene. Urmează celelalte stații unde avem termen până la sfârșitul anului să redăm circulația la suprafață, este vorba de Favorit, Brâncuși, Romancierilor. Și ele pot fi eliberate", a mai arătat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește zona Eroilor, șeful de la Transporturi a afirmat că se caută o soluție parțială pentru deblocarea stației și a zonei.

La Eroilor este o speță mai complicată. Și acolo încercăm. Acolo este vorba de blocarea unui nod important de circulație în București și acolo se caută soluții. Vom veni măcar cu o soluție parțială de deblocare a stației Eroilor și a zonei", a explicat Costescu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a anunțat că într-o săptămână va ma intra un tren nou în exploatare.

În ceea ce privește trenurile, lucrurile nu sunt exact cum fuseseră stabilite inițial, a fost acea problemă cu achiziția care este acum în atenția DNA de mai bine de un an și ceva. Există soluții. Într-o săptămână va mai intra încă un tren din cele opt noi care urmează să fie date în exploatare și până la sfârșitul lunii iunie va veni și al optulea. Împreună cu trenurile de pe celelalte magistrale vom avea cu ce să circulăm chiar dacă nu vom lua alte trenuri. Flotele se dimensionează cu o rezervă de mentenanță de 10%, Metrorex are ceva mai mare. Vom circula cu acele trenuri și pe aceste magistrale noi și va veni cu siguranță și vremea trenurilor noi. Acea licitație nu va sta blocată la infinit", a mai spus ministrul de resort.

La rândul său, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a subliniat că în zona Eroilor se lucrează în prezent la străpungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou, iar până pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2.

„La Eroilor se lucrează acum la străpungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou. Până pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2, acolo unde au fost probleme, unde a existat incidentul acela tehnic. Acesta se va muta până pe 15 iulie pe postamentul care deja este pregătit, se va cămășui cu beton și va începe excavarea așa încât până la 15 august va străpunge firul de pe Magistrala 1 și va fi mutat din nou pentru a continua excavarea spre puțul de scoatere scut spre Operă. Totodată, celălalt scut va străpunge peretele și va ieși fiind mutat ulterior pe firul 2 pentru a excava pe sub Dâmbovița. Ele merg în paralel. Noi am luat în calcul ca excavarea să se realizeze până spre finele anului", a subliniat șeful Metrorex.

Linia de metrou din Drumul Taberei se construieşte deja de patru ani şi jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei.

Citiți și:
Metroul din Drumul Taberei, încă o întârziere
Control inopinat la Metrorex, anunțat pe Facebook. Ministru: „Nu știu dacă și-au pregătit documentele, dar cu siguranță cafeaua au putut să o facă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri