Nouă suspecţi de furt de curent electric au fost reţinuţi

Data publicării:
bec curent electric electricitate 24 aug GettyImages-93187964

Poliţiştii, jandarmii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad au controlat zeci de locuinţe din oraş. Descinderi au fost şi în birourile mai multor angajaţi de la furnizorul de energie electrică.

„Activitatea vizează peste 40 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor”, spune agent șef adjunct Loredana David, de la Biroul de Presă al IPJ Vaslui.

În total au fost 80 de percheziţii în Bârlad şi comunele învecinate. La Zorleni au fost ridicaţi doi angajaţi ai unei companii care colaborează cu furnizorul de energie electrică. Aceştia sunt acuzaţi că i-ar fi ajutat pe oameni să se branşeze ilegal la reţea.

Furtul de curent electric a fost reclamat de conducerea companiei, care spune că „în primele şase luni ale anului au fost identificate aproximativ 3.100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrică”. Prejudiciul total este estimat la peste 8 milioane de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri