Nu doar fetele sărace cad victime proxeneţilor

Data actualizării: Data publicării:
proxe

Proxeneţii care obligă românce să se prostitueze în toată Europa nu-şi mai aleg victimele doar din rândul familiilor sărace. Tot mai multe tinere cărora părinţii le asigură o viaţă fără griji cad pradă traficanţilor de carne vie.

Poliţiştii de la Crimă Organizată tocmai au destructurat o reţea care opera în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Fetele erau duse în Franţa, unde erau exploatate sexual.

Victimă a traficului de persoane: „Un fost coleg, cunoştinţă din partea familiei, a zis familiei mele că mă duce la un hotel, la curăţenie. Am practicat prostituţia să le fac bani. Să depăşesc de 4.000, 5.000 de euro pe seară. Mâncam bătaie cu picioarele, cu pumnii, cu bâta de baseball”.

E experienţa traumatizantă prin care a trecut o româncă, după ce a căzut în plasa traficanţilor de carne vie, pe când avea doar 18 ani. A fost obligată să se prostitueze în Londra şi Viena şi avea chiar şi 40 de clienţi într-o singură noapte.

Nu doar tinerele provenite din familii modeste sunt vulnerabile.

Mirela Podoiu, preşedintele unei fundaţii: „Sunt şi fetele cu studii superioare părinţi care lucrează în companii multinaţionale, unde ele sunt îngrijite de bone, duse de şofer, nu au nicio interacţiune cu părinţii. Pe acest fond al lipsei de afecţiune ele cad pradă acestor traficanţi.”

Aceştia pozează în prieteni, dar de fapt au un singur scop şi un plan bine pus la punct.

Mihai Şerban, ofiţer de poliţie la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane: „Este o regulă a recrutării de către cunoscuţi sau chiar rude, în ultima vreme.”

Din momentul în care cad pe mâna traficanţilor, tinerele ajung să fie exploatate sexual pe marile pieţe din Europa. Vorbim despre ţări precum Italia, Franţa şI Spania.

Până când poliţiştii reuşesc să le redea libertatea, pot trece luni sau chiar ani de zile. Doar anul trecut, peste 400 de tinere din România au fost exploatate sexual de reţele de proxeneţi. Aproape jumătate dintre ele sunt minore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri