O amendă pe minut. Poliția pune radarul pe vitezomanii din București

Data actualizării: Data publicării:
un politist cu aparatul radar
Imagine de arhivă. Foto: Poliția Română

103 kilometri la oră în București. Este viteza cu care a circulat un șofer, în această după amiază, pe un tronson pe care limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Și nu a fost singurul vitezoman. Polițiștii au dat o amendă pe minut, după ce au scos în oraș temutul radar pistol.

Șoferul prins că circula cu o viteză dublă față de cea legală nu a mai avut nimic de spus și nu a încercat să își găsească scuze nici în fața polițiștilor care i-au suspendat permisul de conducere. Radarul l-a înregistrat cu 103 kilometri pe oră pe Șoseaua Grozăvești, unde limita este de 50 de kilometri pe oră. Alți peste 40 de șoferi au primit amenzi.

Polițist: Ați condus mașina cu 80 pe un sector cu limita de 50.

Șofer: Da, știu, am coborât de pe pod și nu era nicio mașină.

Polițist: Sancțiunea va fi de 580 de lei și trei puncte de penalizare.

Unul dintre șoferii opriți pentru viteză s-a ales și cu dosar penal pentru că avea numerele autoturismului expirate de mai bine de o jumătate de an.

Polițiștii au folosit radarul pistol, un aparat performant care înregistrează viteza de la o distanță de un kilometru.

„În numai o jumătate de oră, polițiștii au depistat peste 40 de conducători auto care au depășit limita de viteză cu peste 20 de kilometri pe un sector al căreu limită este de 50, toți fiind sancționați contrvențional”, a spus Ovidiu Munteanu.

Polițiștii avertizează că viteza excesivă Este principala cauză a accidentelor mortale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri