Tânăra căzută într-o prăpastie, pe Jepii Mici, a murit

Data actualizării: Data publicării:
Cabana_Caraiman-vedere_cu_Jepii_Mici
FOTO: Wikipedia

Tragedie în Bucegi. O tânără de 24 de ani din Bucureşti a murit in timpul unei drumeţii. La coborârea de pe platoul Babele, femeia a căzut într-o prăpastie, în zona Jepii Mici. Salvamontiştii spun că grupul tinerei le-a ignorat avertismentele. Pe munte a plouat toata ziua, iar spre vârf a nins abundent.

Tânără nu era echipată pentru a merge pe munte, iar la întoarcerea de pe Platoul Babele, pe o cărare abruptă, a alunecat. S-a lovit de stânci la cap şi la abdomen şi nu a mai răspuns chemărilor celor trei prieteni care o însoţeau. Unul dintre ei a coborât în prăpastia adâncă de peste 40 de metri, dar fata nu mai respira. Prietenii tinerei au sunat la salvamont.

Nicolae Haiduc, şeful SALVAMONT Buşteni: „A fost nevoie de intervenţia noastră pentru a salva sau a recupera o victimă căzută În zona Jepilor Mici, acţiunea s-a desfăşurat într-o perioadă de aproximativ 50 de minute”.

Salvamontiştii din Buşteni au găsit-o în stop cardio-respirator.

Ştefan Petru, membru în echipa SALVAMONT Buşteni: „Am scos-o din albia râului să o aducem din nou în potecă. Pe drum ne tot opream din 10 în 10 metri să îi facem masaj cardiorespirator. (...) Am tras de noi cât am putut să o aducem la ambulanţă, aveam nevoie de un defibrilator acolo, dar din păcate nu am putut să îl luăm cu noi”.

Medicii de la Spitalul din Sinaia nu au mai putut decât să declare decesul tinerei de 24 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri