O femeie a decedat la pelerinajul de Sf. Parascheva

Data publicării:
5257bbc595f9cff253000003

Când preoţii scoteau moaştele din Mitropolie, credincioşii au uitat de cele sfinte şi s-au îmbrâncit ca să ajungă primii la raclă. Astfel de scene de luptă s-au derulat pe tot timpul zilei. Unii nu au rezistat. O femeie de 55 de ani şi-a pierdut puterile în mijlocul mulţimii. A leşinat şi nu şi-a mai revenit.

O pacientă de 55 de ani din Ploiești, adusă de echipajul SMRUD în stop cardiorespirator. Au continuat toate manevrele de resuscitare, însă, după 45 de minute, s-a declarat decesul”, a declarat Carmen Volovăţ, director medical al spitalului Parhon.

În spatele ambulanţei care ducea victima la spital, mulţimea şi-a reluat lupta pentru sfintele moaşte. 30 de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării doreau să îşi lase rugăciunea la Sfânta Parascheva.

Pelerinajul de la Iaşi este unul dintre cele mai mari din România. Parascheva, prăznuită luni, este unul dintre cei mai adulaţi sfinţi şi este considerată ocrotitoarea Moldovei. Cuvioasei îi sunt atribuite minuni și vindecări miraculoase.

Preoţii se aşteaptă ca 500.000 de pelerini să vină zilele acestea la Iaşi. Moaştele vor rămâne în curtea catedralei până când toţi credincioşii vor reuşi să ajungă la ele. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri