O firmă germană a creat haos pe străzile din Suceava

Data publicării:
haos

Se circulă greu pe multe străzi din municipiul Suceava după reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Transformarea oraşului într-un mic sat este resimţită din plin de şoferii care circulă zilnic prin gropi.

De fiecare dată când plouă, oamenii abia dacă mai au pe unde merge.

„Ne face mizerie, a făcut acum doi ani şi acum a spart şi nu a mai terminat, aici locuiesc, toată mizeria intră în casă, toată mizeria”, spune o localnică.

Lucrările de schimbare a reţelelor de apă şi canalizare, vechi de peste 60 de ani, costă 40 de milioane de lei Firma germană care nu refăcut străzile, ci doar a acoperit şanţurile cu pământ şi pietriş.

Constructorul spune că drumurile nu au fost asfaltate pentru că lucrările nu sunt gata.

Nu am lăsat dezastru, v-am spus, este un şantier, este deschis, şantierul a fost semnalizat rutier conform normativelor”, spune Cristian Munteanu, reprezentant firmă de construcţii.

Conducerea societăţii de apă a oraşului, cea care a făcut proiectul, recunoaşte că se putea lucra mai bine, dar că nu a reziliat contractul din cauza procedurilor greoaie.

Ion Postoache, director de program ACET, a declarat că „rezilierea contractului este destul de complicată din cauza legislaţiei româneşti privind achiziţia publică”.

Primarul Sucevei spune că va asfalta străzile cu bani din bugetul local pentru a scăpa de firma de construcţii care a creat haos în oraş. Acum, lucrările sunt gata în proporţie de peste 85 la sută, deşi ar fi trebuit finalizate în luna martie a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri