O infirmieră de la Spitalul Judeţean Sibiu a murit în timpul programului

Data publicării:
spital-sibiu

O femeie de 58 de ani, care lucra ca infirmieră în Compartimentul Diabet-Nutriţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, a murit în timpul programului de lucru. Infirmiera era cunoscută cu afecţiuni cardiace, dar în unitatea medicală a fost deschisă o anchetă deoarece decesul femeii a survenit în timpul serviciului, scrie News.ro.

spital-sibiu

Purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, duminică, că o infirmieră a murit, sâmbătă, în timpul programului de lucru.

„Femeia lucra ca infirmieră în Compartimentul Diabet-Nutriţie şi se afla la lucru, conform graficului. Femeia avea 58 de ani şi era cunoscută cu afecţiuni cardiace”, a declarat Decebal Todăriţă.

Acesta a precizat că s-au efectuat manevre de resuscitare, dar pacienta nu a răspuns la acestea, fiind declarat decesul.

Todăriţă a mai precizat că a fost deschisă o anchetă internă şi că inspectorii de muncă vor face şi ei verificări, deoarece decesul a survenit în timpul programului de lucru, urmând a se stabili dacă se întrunesc sau nu elementele unui accident de muncă.

La începutul lunii octombrie, o asistentă în vârstă de 30 de ani de la Spitalul de Pediatrie Sibiu a decedat la scurt timp după ieşirea din tură. Femeia se simţea rău de mai multe zile, dar a declarat cunoscuţilor şi mamelor internate în spital că nu-şi poate lua liber pentru a se trata pentru că ar da peste cap tot graficul secţiei, având în vedere lipsa de personal.

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a afirmat că a început o anchetă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri