O mie de oameni au protestat în principalele orașe față de eutanasierea maidanezilor

Data publicării:
protest

Sute de oameni au cerut în faţa Guvernului soluţii alternative - sterilizarea sau adoptarea câinilor fără stăpân. Iubitorii de animale acuză autorităţile că târăgănează procesul de adopţie intenţionat.

„Am vrut să adopt un câine de la Mihăilești pe 28 februarie, până mi s-a răspuns la solicitare, i-au omorât pe toți. Să nu-mi spuneți că se pot eutanasia conform legii sute de câini într-un weekend”, a spus una dintre participantele la protest.

„Câinii sunt măcelăriți brutal în lagărele de exterminare de la ASPA”, a spus Mihnea Columbeanu, organizator al mitingului.

Proteste asemănătoare au avut loc în mai multe oraşe din ţară. 150 de oameni din Cluj-Napoca au fost de acord. Câinii nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie ucişi, ci ţinuţi în adăposturi pe cheltuiala statului.

„Aceşti câini trăiesc în mizerie în toate adăposturile din ţară. Nu au minim de medicaţie, minim de hrană şi nici apă”, a spus o protestatară din Cluj-Napoca.

„Am venit aici să vorbim în numele lor, pentru că ei nu pot vorbi și nu pot spune oamenilor că ei nu sunt vinovați”, a spus unul dintre manifestanții din Oradea.

Sunt însă şi oameni care consideră că eutanasierea câinilor fără stăpân este o soluţie bună.

„Dacă sunt prea mulți atunci trebuie!”, spune un locuitor din Oradea.

Manifestaţiile fac parte dintr-un amplu protest internaţional faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân. Astfel de evenimente au avut loc în zeci de oraşe din Germania, Austria, Marea Britanie şi Danemarca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri