O nouă ipoteză în cazul Colectiv

Data publicării:
colectiv-1

ACTUALIZARE ora 14.15. Avocaţii susţin că patronii clubului Colectiv sunt conştienţi de gravitatea acuzaţiilor care li se aduc, însă spun că fac parte dintr-un lung şir de vinovaţi.

Potrivit unei noi ipoteze pe care avocaţii o folosesc în instanţă, firma care s-a ocupat de renovarea clubului ar fi montat burete care nu era ignifug, burete de proastă calitate, deşi patronii comandaseră altceva. Însă, după tragedie, reprezentanţii firmei care s-a ocupat de lucrările de renovare au declarat public că ei au făcut o ofertă pentru un burete calitativ, dar că patronii au ales o variantă mai ieftină. 

Patronii Clubului Colectiv şi cei ai firmei care a organizat jocul de artificii în noaptea tragediei care a dus la moartea a 63 de tineri ajung astăzi în faţa magistraţilor. Le expiră mandatele de arest la domiciliu, iar procurorii vor să le fie prelungite pentru a nu întâmpina probleme în anchetă.  

Atât cei trei patroni ai clubului Colectiv, cât şi patronii şi angajatul firmei de pirotehnice au ajuns la Judecătoria sectorului 4 din Capitală, unde procurorii cer prelungirea mandatelor de arest la domiciliu. Patronii clubului, conform avocaţilor, sunt de acord cu această măsură luată împotriva lor.

Celor şase le sunt aduse acuzaţii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce 63 de tineri au murit şi peste 120 au fost răniţi în incendiul de la Colectiv.

Patronii firmei de pirotehnice şi angajatul lor au cerut înainte de sărbători instanţei să revoce arestul la domiciliu, susţinând că perioada sărbătorilor de iarnă era una bună pentru a-şi desfăşura în continuare activitatea. Judecătorii le-au refuzat cererea şi le-au prelungit mandatele de arestare la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri