O nouă rundă de consultări la Cotroceni. De data aceasta privind legile Big Brother

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 2

 

Aceasta este cea de-a patra rundă de consultări pe care preşedintele Klaus Iohannis o are cu partidele reprezentate în Parlament, după cele privind mărirea bugetului Armatei şi două runde de discuţii pe tema legilor electorale şi a priorităţilor legislative ale Parlamentului.

Consultările ar urma să aibă lor miercuri, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 10.00, la discuţii fiind invitaţi doar liderii formaţiunilor parlamentare.

Curtea Constituţională a decis, în ianuarie, că legea securităţii cibernetice este neconstituţională în ansamblul ei.

În motivarea CCR, judecătorii precizau că legea respectivă are deficienţe de respectare a normelor de tehnică legislativă, coerenţă, claritate, previzibilitate, dar şi sub aspectul procedurii legislative, prin lipsa avizului CSAT.

Curtea Constituţională a respins toate cele trei legi "Big Brother" ca fiind neconstituţionale.

În urma deciziei CC, preşedintele Klaus Iohannis a cerut rediscutarea respectivelor acte normative în Parlament.

Administraţia Prezidenţială a anunţat în luna februarie că, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) coordonat de SRI va demara unproces de reanalizare a prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informaţional şi al securităţii informatice.

Preşedinţia mai menţiona că "scopul discuțiilor este de a se găsi un echilibru între respectarea libertăților individuale și prevenirea terorismului, criminalității cibernetice și combaterea corupției".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri