O parte din averile lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână, sub sechestru. Expertiză: Întregistrările făcute de familia lui Sandu Anghel sunt reale

Data publicării:
mircea basescu dna mediafax

ACTUALIZARE 13.20. Avocatul Nelu Taşcă a spus că din expertiza tehnico-criminalistică rezultă că nu au fost alterate sau modificate copiile de pe înregistrările audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi transmise procurorilor.

Acesta a precizat că nu a putut fi expertizată cravata cu care acuzatorii susţin că s-ar fi făcut înregistrările audio-video, pentru că aceasta nu funcţionează.

Avocatul a arătat că din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiză, erau funcţionale doar ceasul şi două stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a făcut nicio înregistrare. Taşcă a precizat că, în opinia sa, la acest moment expertiza este neclară.

(VIDEO - declaraţiile avocatului Nelu Taşcă)

ACTUALIZARE 12:00. Marian Căpățână a fost adus și el la sediul DNA.

De asemenea, Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost înștiințați și de punerea sub sechestrul asigurator pe averile lor. Este o obligație de a pune sub sechestru averile în toate dosarele de corupție, potrivit noului cod de procedură penală.

Cei doi vor avea averea sechestrată până la suma de 600.000 de euro, prejudiciul estimat de procurori în acest dosar. Din primele informații, se pare că sechestrul a fost pus pe mai multe conturi și câteva terenuri.

Anchetatorii au pus sechestru pe o casă şi un teren aparţinându-i lui Mircea Băsescu.


Expertiza arată că înregistrările făcute de familia lui Sadu Anghel sunt reale, nu sunt trucate şi pot fi folosite în continuare în acest proces, fiind probele de bază pentru care Mircea Băsescu este în arest.

Mircea Băsescu a fost adus la DNA cu o maşină de la arestul Poliţiei Capitalei.

La DNA urmează să fie adus şi Marian Căpăţână. Va veni şi avocatul familie lui Sandu Anghel, el urmând să primească o copie după această expertiză.

Avocaţii lui Mircea Băsescu spuneau că este nevoie să fie verificate înregistrările, pentru a se vedea dacă anumite afirmaţii ale fratelui preşedintelui Traian Băsescu nu sunt scoase din context sau folosite într-un alt fel. Avocaţii lui Mircea Băsescu doreau să afle dacă înregistrările făcute de familia Anghel sunt brute sau au fost montate în colaje.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, spunea că nu are nicio emoţie în legătură cu această expertiză tehnică, efectuată de un laborator specializat, deoarece, în opinia sa, înregistrările demonstrează acuzaţiile pe care familia Anghel le aduce lui Mircea Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri