O româncă, medic anestezist, s-a sinucis în Franța

Data publicării:
hol spital-25

Românca a decedat duminică, după ce şi-a administrat o doză de produse mortale intravenos, în spitalul în care lucra, în Châteauroux.

Colegii săi sunt devastaţi de moartea ei. „Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. În plus, colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”, spun medicii citați de publicația Nouvelle Republique.

Ei sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz.

Nu poate fi lăsată să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită”, au mai spus aceștia.

Simona era foarte apropiată de două colege, care aveau şi ele copii.

Nu ne vedem copiii suficient. Împărtăşeam acest sentiment toate trei. Eu am descoperit-o, duminică dimineaţa, când am preluat garda. Dar noi nu spunem că din cauza aceasta s-a sinucis Simona. Îi respectăm gestul. Fără să încercăm să judecăm de ce. În schimb, ministrul care nu o cunoştea, care nu a venit aici niciodată, nu ştia dacă se simţea sau nu bine în pielea ei (...) Considerăm că declaraţiile ei sunt o injurie la adresa” Simonei, a declarat una dintre ele, potrivit Mediafax.

Doctorița, de origine din Timișoara, va fi adusă în țară în următoarele zile, pentru a fi înmormântată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri