O româncă și fetița ei, singurele supraviețuitoare din metroul care a explodat la Bruxelles 

Data publicării:
raniti metrou 3-4

 

Roxana Ștefănucă, în vârstă de 23 de ani, trăiește de mai bine de cinci ani în Bruxelles, alături de familia ei. În dimineața atentatelor din Bruxelles, tânăra și-a dus fiica cea mare la școală. După aceea, ea și cu fiica ei mai mică, în vârstă de doi ani, au luat metroul spre casă. Pe drumul de întoarcere o bombă a explodat chiar în vagonul în care se aflau cele două românce.

Mama și fiica au fost singurele supraviețuitoare din acest vagon, a spus sora tinerei rănite, Anca Cucuruzac, pentru Monitorul de Botoșani. Mai mult, Roxana Ștefănucă și fiica ei au fost scoase de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei.

Imediat după explozie, familia tinerei a raportat-o ca dispărută.

Părinţii au văzut la televizor ştirea despre atentat şi au sunat-o. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore, adică pe la amiază, au găsit-o la spital. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seară”, a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă apropiată a familiei.

Femeia rănită este conștientă și este internată la Spitalul Militar din Bruxelles. Sora tinerei a povestit că românca își amintește momentul exploziei. 

„Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa”, a spus Anca Cucuruzac. 

Atât Roxana Ștefănucă, cât și fiica ei se află în stare gravă. Cele două sunt internate în spitale diferite. 

„E arsă toată pe faţă, pe cap. I se mai văd doar ochii. E în stare de şoc, dar am putut să vorbesc cu ea două minute. Fetiţa este şi ea cu arsuri şi este intubată, pentru a fi ajutată la respiraţie”, a mai spus Anca Cucuruzac pentru Monitorul de Botoșani. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a precizat că cel puțin patru români au fost răniți în atentatele de la Bruxelles. 

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri. În plus, MAE își consolidează echipa consulară de la Bruxelles. Miercuri va trimite „o echipă consulară mobilă” din cadrul Celulei de Criză, pentru a întări capacitatea de asistenţă consulară a ambasadei.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rămâne în legătură permanentă cu autorităţile locale şi continuă verificările, a subliniat MAE. 

Citiți și: 
Corespondență Digi24. Noapte agitată la Bruxelles. Mai multe persoane bănuite de legături cu teroriștii au fost arestate
Polițiștii belgieni aveau adresa lui Salah Abdeslam încă din decembrie. De ce nu l-au arestat
Corespondență Digi24. Atentat dejucat la Paris, descinderi la Bruxelles și șase arestări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri