O româncă va prelua președinția Asociației Mondiale a Organismelor Electorale

Data publicării:
patru

 

Potrivit statutului A-WEB, cea de-a III-a Adunare Generală a Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale se va desfășura, în anul 2017, în România, o dată cu preluarea președinției acestui organism internațional de către președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

"În anul 2017, vor fi prezenți în România peste 400 de reprezentanți ai organismelor de management electoral de pe cinci continente: Europa, America de Sud, Asia, Africa și Oceania. Va fi un summit electoral important, care ne va aduce o mare vizibilitate la nivel internațional”, declară președintele AEP, Ana Maria Pătru.

AEP este membru al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale încă de la înființarea organizației, în octombrie 2013, România găzduind, în martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB.

România va fi, pentru a doua oară în decurs de trei ani, gazda elitelor internaționale ale managementului electoral, după ce, în 2014, la București, a avut loc cea de-a 23-a Conferință anuală a Asociației Europene a Oficialilor Electorali (ACEEEO), a cărei președinție a fost deținută timp de un an de președintele AEP, Ana Maria Pătru. 

Ministerul Afacerilor Externe salută preluarea președinției Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), din 2017, de către președintele Autorității Electorale Permanente din România, Ana Maria Pătru, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Salut această importantă realizare a președintelui Autorității Electorale Permanente, care, în urma deciziei Adunării Generale a A-WEB, va prelua, din 2017, președinția acestei asociații a organismelor de management electoral. Este un rezultat care demonstrează eficiența cu care AEP şi-a extins reţeaua de contacte cu organisme de management electoral din întreaga lume și implicarea Autorității în domeniul asistenţei electorale internaţionale. De altfel, MAE și AEP și-au consolidat cooperarea în cursul acestui an prin semnarea, în luna iulie, a unui Protocol de Colaborare, prin intermediul căruia vom veni în sprijinul eforturilor AEP în acest sens”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri