„Operația premierului”, tratată în presa străină

Data publicării:
fox-despre-cazul-ponta

În timp ce este anchetat pentru corupţie, premierul României şi-a luat concediu medical. Criticii lui Victor Ponta, scrie Associated Press, spun că acesta se foloseşte de o problemă minoră de sănătate pentru a evita ancheta, un gest de laşitate în opinia lor.

Premierul român, criticat vehement deoarece s-a operat la genunchi în străinătate în condiţiile în care în ţara sa este cercetat pentru fapte de corupţie”, titrează Fox News în articolul apărut în ediţia online.

Ponta a lăsat de înţeles că nu se va întoarce în România în următoarele trei săptămâni şi şi-a justificat absenţa spunând că nu şi-a luat nicio zi liberă de când a fost numit prim-ministru”, mai scriu jurnaliştii americani.

Absenţa lui Victor Ponta este relatată şi de ABC News care titrează „Premierul român şi-a luat liber o lună invocând probleme de sănătate”.

Pe de altă parte, France Presse a realizat un amplu reportaj despre doamnele de fier ale justiţiei din România şi lupta lor împotriva corupţiei. Materialul, preluat de Euronews şi marile publicaţii din Franţa, aminteşte că de la începutul lunii „România a intrat într-o criză politică după ce DNA a început urmărirea penală pentru fals, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani”. Demersurile anticorupţie sunt descrise ca o cruciadă, iar Laura Codruţa Kovesi este văzută drept vârful de lance.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri