Orașul statuilor cu probleme. Bust din bronz, degradat după câteva luni de la inaugurare

Data publicării:
bust decolorat

Bustul lui Ioan Popilian, un comisar de poliţie erou din Primul Război Mondial, a fost dezvelit în martie.

După numai patru luni de când a fost dezvelit, bustul s-a și deteriorat, în special în zona feței. Mai mult decât atât, a fost pus pe un soclu deja rupt.

Acum, autorul bustului, sculptorul Vlad Ciobanu, trebuie să îl repare, chiar dacă spune că stricăciunile nu sunt majore.

S-a dus culoarea. Bronzul e la locul lui, forma e la locul ei, e ca şi cum ai compara că s-a dus varul de pe o casă şi gata, toată lumea zice că s-a dărâmat casa”, spune sculptorul.

Eu l-am înştiinţat pe sculptorul Vlad Ciobanu despre această situaţie, a luat la cunoştinţă, i-a şi înştiinţat pe cei care s-au ocupat de turnarea în bronz şi patinarea lucrării, luni dimineaţă va fi aici şi situaţia va fi remediată”, spune Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cultură Constantin Brâncuşi.

Este cel de-al treilea bust cu probleme inagurat în ultima vreme. Primul a fost cel al lui Sergiu Nicolaescu, despre care s-a spus că nu seamănă deloc cu originalul. Cel de-al doilea, al Arethiei Tătărescu, nici măcar n-a mai primit aviz de amplasare, tot pe motiv că nu seamănă cu personajul real. Până acum, nu a fost remediată greşeala în niciunul dintre cazuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri