Ouă, lapte şi brânză, vândute la 25 de grade Celsius. Comercianţii, imuni la controalele din pieţe: „Dacă bate soarele, noi cu ce suntem de vină?”

Data publicării:
piete

În pieţele din Iaşi, inspectorii sanitari găsesc ouă, lapte sau brânză păstrate în condiţii total necorespunzătoare, pe tarabe, la temperaturi de peste 25 de grade. Sunt depăşite cu mult normele legale, spun inspectorii, care au făcut controale în pieţe şi au dat amenzi. Comercianţii nu par deranjaţi de sancţiuni, pentru că, la scurt timp după plecarea inspectorilor, aşează din nou marfa pe tarabă în exact acelaşi condiţii.

În Piaţa Nicolina din Iaşi, brânză şi pungile cu ouă sunt ţinute la vedere, în bătaia soarelui. „Nu pot să le vadă oamenii, doamnă”, argumentează vânzătorul. Ţinute la căldură, produsele se alterează însă în doar câteva ore.

În timpul controlului, comercianţii par să asculte de sfatul medicului şi duc marfa în frigidere, dar numai pentru păstrarea aparenţelor. Echipa Digi24 a revenit în Piaţa Nicolina după doar două ore, regăsind tarabele pline de marfă.

Şi în Piaţa Alexandru cel Bun ouăle stau la vedere, în soare. Vânzătorul garantează totuşi că sunt numai bune pentru consum pentru că, spune el, „avem umbrele. Nu păţesc nimic. Marfa e proaspătă şi rezistă. Dacă acestea sunt condiţiile, noi ce putem face? Dacă bate soarele, noi cu ce suntem de vină? Nu se poate altera pentru că e proaspăt”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri