Pacientă găsită moartă, după o lună, în curtea spitalului

Data publicării:
spital

Caz şocant la un Spital de Psihiatrie din Timiş! O pacientă a fost găsită moartă, abia după o lună, în curtea spitalului. Femeia, în vârstă de 60 de ani, bolnavă de schizofrenie, a fost dată dispărută la sfârşitul lunii iunie. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Ministerul Sănătăţii a trimis inspectorii DSP la spital să facă verificări.

La finalul lunii iunie, femeia de 60 de ani, diagnosticată de mai bine de două decenii cu schizofrenie, a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie Jebel chiar de de ginerele său. A fost ultima dată când bărbatul a văzut-o în viaţă. La două zile de la internare, rudele au primit un telefon de la spital.

Emanuel Groza, ginerele pacientei decedate: „Ni s-a spus că jumătate din personalul de la spital este plecat în căutarea ei, atât în interiorul spitalului cât şi în împrejurimi."

Pacienta dispărută a fost dată în urmărire naţională. A fost căutată, zile la rând, de poliţiştii din Timiş şi de angajaţii spitalului. Au găsit-o abia după o lună, din întâmplare, chiar în curtea spitalului.

Emanuel Groza, ginerele pacientei decedate: „Ne-a sunat de la poliţia din Jebel să ne întrebe dacă ne putem prezenta pentru identificarea unui cadavru. Se pare că a fost găsit undeva pe lângă gardul instituţiei, prin mărăcini. Am înţeles că au găsit-o nişte muncitori de la spital."

Conducerea spitalului a sancţionat-o cu o mustrare verbală pe infirmiera care era în tură în momentul dispariţiei femeii. Şi, deocamdată, e singura măsură luată în acest caz.

Cristian-Vasile Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „A fost căutată timp de două zile consecutiv în curte şi în împrejurimile acestui domeniu de 20 de hectare."

Din cele 20 de hectare de teren, numai 4 ar fi utilizate efectiv de spital. Restul de 16 hectare sunt invadate de buruieni. Conducerea unităţii medicale nu a oferit prea multe explicaţii despre acest caz.

"La momentul prezent, a fost efectuată expertiza medico-legală a cadavrului. În ceea ce priveşte identitatea cadavrului, acesta a fost identificat, în acest sens, informaţii puteti obtine de la organele de cercetare. În măsura în care vom avea alte informaţii, le vom comunica cu claritate”, se arată în comunicatul de presă transmis de conducerea spitalului.

Viorica Dumitru, directorul adjunct al DSP Timiş: „Am primit o solicitare din partea Ministerului Sănătăţii pentru a declanşa o anchetă administrativă. Chiar în cursul acestei zile, echipa s-a deplasat la spitalul din Jebel pentru a demara această anchetă."

Expertiza medico-legală arată că femeia a făcut infarct la o zi de la dispariţie, adică pe 30 iunie. Parchetul de lângă Judecătoria Deta a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Familia pacientei decedate spune că va da spitalul în judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri