Pâinea din comunism, pe rafturi de luna viitoare. Produs de lux, preţ triplu

Data publicării:
paine comunism

Pâinea din brutării nu mai e la fel de gustoasă ca altădată, pentru că din reţete au dispărut ingrediente importante precum laptele, untul sau margarina. Acum, producătorii pun doar făină, drojdie, conservanţi şi aditivi din plin, ca să reziste mai mult pe raft.

Cei care vor să mănânce însă pâine cu gust vor găsi, de luna viitoare, şase noi sortimente de pâine pregătite de brutari după reţete din 1976.

Am descoperit multe reţete, bune pentru sănătatea populaţiei, ne-am gândit să facem produse după reţete de 38 de ani. Ne-am gândit să facem, pentru început, pâinea neagră, pâinea cu cartofi şi cea neagră, franzela Bucureşti şi pâinea de secară”, a spus Aurel Popescu, preşedintele Rompan.

Primul sortiment care va apărea pe piaţă este franzela Bucureşti. Bagheta lungă de 60 de centimetri s-a vândut în Capitală până în 1989. Reţeta include lapte şi margarină şi exclude amelioratori. Aşa că trebuie mâncată în cel mult două zile după ce o cumpărăm.

Brutarii vor vinde aceste produse însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii care atestă faptul că produsele sunt făcute după reţetele vechi şi nu conţin amelioratori. Pentru că sunt naturale, preţul va fi mai mare. O franzelă Bucureşti va costa 3 lei, faţă de 1 leu, cu cât se vinde acum o pâine în magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri