FOTO VIDEO. Pană majoră de curent în mai multe zone din București și localități din Ilfov

Data actualizării: Data publicării:
energie electrica curent instalatie distributie

Locuitorii mai multor zone din București ne scriu că au rămas fără energie electrică, miercuri după-amiază. De asemenea, sunt afectate și mai multe localități din Ilfov. Pana de curent din București are loc din cauza unei avarii la rețeaua Transelectrica.

Sos Pipera Tunari fara curent
Șoseaua Pipera Tunari. DigiVOX

Actualizare 18:00. Din informațiile Digi24, neconfirmate de Transelectrica, ar fi vorba despre o avarie în stația de transformare Fundeni. Și avaria majoră de acum 11 luni (detalii mai jos) a avut loc tot în această stație. Aceatsa este una dintre cele mai moderne și tehnologizate stații, fiind investite 22 de miloane de euro. Motivul primei defecțiuni a fost defectarea unui reductor de curent dintr-o celulă de înaltă tensiune, acesta având o durată de viață estimată la 30 de ani. Se pare că și avaria de astăzi a fost cauzată tot de un reductor de curent.

Detalii în clipul de mai sus.

Citiți și Penele de curent, explicabile. Transelectrica, vacă de muls


Actualizare 18:00. Comunicat de presă din partea Transelectrica: „Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16.40, a avut loc o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. În acest moment se lucrează la identificarea cauzei care a condus la producerea avariei. Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi de avaria înregistrată în reţeaua Transelectrica.”


Actualizare 17:30. Purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere București a declarat pentru Digi24 că la această oră „sunt înregistrate valori ridicate de trafic pe străzile Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Barbu Văcărescu, șoseaua Colentina”.

„Multe dintre avariile de la semafoare au fost remediate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Andra Arsintescu a mai spus că șoferii trebuie să-și păstreze calmul, să nu claxoneze inutil și să respecte indicațiilor agenților rutieri.

De asemenea, a fost suplimentat numărul polițiștilor în intersecțiile afectate.


Actualizare 17:20. Pana de curent din București are loc din cauza unei avarii la rețeaua Transelectrica, transportatorul de curent electric, relatează reporterul Digi24 Cristina Sbîrn. La această oră se încearcă remedirea defecțiunii.

Metrorex a comunicat că din cauza defecțiunii, iluminatul de pe peroane a fost afectat în stațiile Iancului și Pipera.

În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol”, informează Enel într-un comunicat de presă.


Telespectatorii Digi24 din cartierele Iancului, Moșilor, Colentina, Bucur Obor, Dristor și Pantelimon scriu că nu mai au energie electrică. De asemenea, sunt afectet și zone din cartierele Bănseasa, Pipera și Aviației.

Inclusiv semafoarele din aceste zone sunt afectate de pana de curent din București.

În plus, furnizarea cu energie electrică este întreruptă și la metrou. Mai jos, foografii trimise de un cititor Digi24 de la stația Obor.

Până la această oră nu se știe cauza defecțiunilor.

News.ro relatează că o pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie o avarie în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica. Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi contacta şi telefonic sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri