Parașutist militar mort în exercițiu

Data actualizării: Data publicării:
avion1
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un parașutist militar a murit în timpul unui exerciţiu organizat în apropiere de Râşnov. Bărbatul s-a strivit de sol, din motive deocamdată necunoscute.

Potrivit MApN, accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 14:40, în timpul unui exerciţiu de paraşutare, în zona aerodromului Zărneşti. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe și mai multe echipaje de poliție care nu au putut face altceva decât să declare decesul.

Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcţia informaţii militare, avea 30 de ani, fiind angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2013.

El era căsătorit şi avea un copil.

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful DIM a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Ministerul Apărării Naționale a postat pe Facebook un mesaj și o fotografie cu locotenentul căzut la datorie.

„O zi tristă pentru noi. Am mai pierdut un camarad.

Locotenentul Gabriel Cristian Dinicică a căzut la datorie, în această după-amiază, în timpul unui exercițiu de parașutare, în zona aerodromului Zărnești.

Gabriel avea 30 de ani, era căsătorit și avea un copil.
Suntem alături de familia greu încercată a camaradului nostru.

Sincere condoleanţe. 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Joi, dimineaţă, vor fi organizate în toate unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri