Parcurile din sectorul 3, concesionate fără licitație unei singure firme pentru 500 de euro pe lună

Data publicării:
parc

Primăria Sectorului 3 a decis că concesioneze unei firme private cele patru parcuri din sector - Titan, Al.I. Cuza, Titanii şi Gheorghe Petraşcu. Consilierii opoziţiei susţin că hotărârea Consiliului Local este ilegală şi au sesizat Prefectura Capitalei.

Primăria de sector nu avea voie să concesioneze acest serviciu, pentru că avea o delegare de la Consiliul General. Să le administrăm noi. Noi nu avem voie să delegăm această atribuție, pentru că nu se poate da delegare la delegare”, spune Victor Tărtăcuţă, consilier local.

Conform contractului, pentru concesionarea celor 67 de hectare de parc și 48 de hectare de luciu de apă, Primăria Sectorului 3 încasează 6.500 de euro anual.

„Firma respectivă plăteşte pentru patru parcuri o sumă echivalentă sau chiar mai mică decât închierea unui apartament în acea zonă. Este absolut ridicol prețul, având în vedere multitudinea de operațiuni economice pe care o astfel de firmă le poate aplica în parcurile respective”, afirmă Radu Zilişteanu, profesor de economie.

Cris Garden SRL, firma care a obținut contractul de concesionare, se ocupă de peisagistică și are peste 100 de angajați, conform Registrului Comerţului. Sediul firmei este înregistrat într-un apartament din zona Obor.

„-Căutăm o firmă, Cris Garden SRL, care are sediul la apartamentul 79.

-Nu știu...

-Nu e nicio firmă aici?

-Nu.”

Conform contractului, firma are dreptul să construiască zone de agrement, să obțină profit din exploatarea parcurilor și chiar să defrișeze. Trebuie să cureţe, să întreţină şi să amenajeze cele patru parcuri. Asta în timp ce Primăria Sectorului 3 are investiţii în derulare în aceste locuri.

În parcul Titan se construiește un glob pământesc de mari dimensiuni, un castel de 7 metri înălțime și va fi pus în funcțiune un trenuleț de agrement. Și toate acestea tot cu bani din bugetul municipalitații.

Firma Cris Garden SRL a încheiat diverse contracte cu primăria sectorului 3 şi în mandatul fostului primar, Liviu Negoiţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri