Parlamentul nu se zgârceşte la cumpărături

Data publicării:
Parlamentul Romaniei - Guliver GettyImages

Camera Deputaţilor cumpără de toate, de la hârtie igienică la spray pentru luciul frunzelor. De la începutul anului, unele achiziţii au fost de-a dreptul costisitoare. De pildă, jumătate de milion de lei s-au cheltuit, în aprilie, pentru becuri.

Administraţia Camerei Deputaților cumpără, în fiecare an, zeci de tipuri de flori, produse de curăţenie, unelte, salopete şi halate pentru angajaţi. Uneori, şi lucruri a căror utilitate e mai puţin evidentă. Pentru anul acesta, aleşii au avut nevoie de un robot universal de bucătărie, de cremă pentru piele, de scoarţă de lemn şi de spray pentru luciul frunzelor.

Pentru orice achiziţie, Camera Deputaţilor trebuie să organizeze o licitaţie. Cum a făcut şi în martie, pentru hârtie igienică şi prosoape de hârtie. Valoarea estimată a contractului depăşea 181.000 de lei.

În aprilie, pe lista de cumpărături au apărut şi aproape 14.000 de becuri de diferite tipuri: LED, LED lumânare, spot LED, tub fluorescent, lampă halogen. Aproape jumătate de milion de lei a fost factura, în final.

Senatul a plătit pentru imprimante, frigidere, o mochetă roşie de 100 de metri şi pentru o maşină de numărat banii.

Ioan Vargpu, secretarul general al Senatului: „Probabil au nevoie la bufet, probabil la Centrul de Evenimente. Pentru că acolo se organizeaza evenimente şi vin solicitări: Domnule, avem şi noi nevoie să punem la frigider pentru după-amiază ceva... Pentru numărat banii avem o maşină din 1994 şi acum e un volum mai mare de bancnotă.”

La finele lui 2015, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a aprobat şi cumpărarea de bile noi, pentru votul secret. Din cele vechi lipseau 22 de perechi. Unii deputaţi au plecat cu bilele acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri