Participant la protestul duminical nr. 8 din Bucureşti: „Noi avem două filoane de aur, de 40 de miliarde de euro. Dacă le scoatem, se fură”

Data publicării:
rosia montana-1

Circa 5000 de persoane au participat la cel de-al optulea protest duminical împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, cel mai scurt din lunga serie începută luna trecută. Digi24 a mers la manifestaţie şi a discutat cu câţiva dintre participanţi. „Guvernul acesta trebuie să plece”, „Trebuie schimbată toată clasa politică”, „Avem un parlament de infractori şi un guvern de puşcăriabili”, sunt trei dintre cele mai dure declaraţii ale protestatarilor.

Cu toţii sunt de acord că problema a trecut demult graniţele subiectului exploatării aurifere cu cianuri de la Roşia Montană. Iată câteva declaraţii făcute pentru Digi24:

Ca să salvăm, trebuie să scăpăm de hoţi. Trebuie să apărăm Justiţia, procurorii care îşi fac treaba. Şi trebuie schimbată toată clasa politică, trebuie schimbate toate partidele, toţi cei care au făcut politică până acum trebuie condamnaţi.

Guvernul acesta trebuie să plece! Pentru că nu mai este problema Roşiei Montane. S-a început cu această fărărdelege a guvernului, dar s-a continuat cu celelalte.

Noi avem două filoane de aur, de 40 de miliarde de euro. Dacă le scoatem, se fură. Asta e ideea. Se fură, pentru că avem un parlament de infractori şi un guvern de puşcăriabili.

La Bucureşti, duminică după-amiază, protestatarii au blocat iniţial Bulevardul Regina Elisabeta, apoi au pornit dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Unirii. În drum spre Palatul Parlamentului, nu au uitat să aplaude din nou în faţa sediului Academiei Române. Spre finalul manifestaţiei, oamenii au blocat din nou Bulevardul Regina Elisabeta, dar au fost convinşi de jandarmi să elibereze carosabilul după doar o oră. A fost şi semnalul de final al celui mai scurt protest din această serie. Revedeţi aici cele mai importante momente.

Proteste au avut loc şi în alte oraşe ale ţării, precum Braşov şi Arad. La Abrud, susţinătorii şi opozanţii proiectului minier, ale căror mitinguri au fost organizate la aceeaşi oră, în zone diferite ale oraşului, s-au confruntat pe stradă. Nici în oraşul de la poalele Tâmpei nu a fost vorba de o manifestaţie 100% paşnică, iar jandarmii au fost prezenţi în număr foarte mare. Aici, câteva informaţii despre cele trei proteste din ţară.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri