Pasageri prea mulţi în aeroportul din Cluj

Data publicării:
aeroport cluj coada

De la inaugurare şi până azi, traficul de pe aeroportul din Cluj-Napoca s-a dublat. A ajuns la 1.8 milioane de pasageri pe an, peste capacitatea sa maximă, de 1 milion si jumatate de pasageri pe an. În mod normal, nu ar trebui să fie mai mult de 750 de pasageri pe oră.

Iuliu Pop, directorul operaţional al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj: „Dimineaţa, la momentul actual, aveam șapte zboruri care pleacă în decurs de o oră, o oră şi 20 de minute şi numărul de pasageri depăşeşte 8-900. În zilele de vârf ajungem la 1.000 de pasageri într-o oră.”

Pentru ca terminalul de plecări să facă faţă, reprezentanţii aeroportului au extins zona de procesare a pasagerilor.

Pasager: „Se vede. Este aglomerat, poate un pic depăşită capacitatea, dar asta e.”

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj: „Am mărit numărul de fluxuri, am extins zonele astfel încât coada să fie cât mai scurtă. Este un efort extraordinar de mare.”

Pasager: „Pot să zic că e destul de aglomerat acum. De obicei nu era aşa, dar având în vedere că e sezon cu vacanţe şi probabil din cauza asta.”

Clădirea e modernizată în prezent, astfel încât să poată prelua, curând, trei milioane de pasageri anual.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj: „Urmează în lunile următoare să avem două porţi la etaj. E vorba de zona restricţionată plecări externe.”

Pentru prima dată în istoria aeroportului din Cluj, pasagerul cu numărul un milion a fost înregistrat în luna august. Norocosul călător primeste o vacanţă în Grecia, anul viitor.

Pasager: „Nu m-am aşteptat, nu ştiam despre acest premiu. Nu ştiam că sunt al un milion. Am stat printre ultimii şi mi-a purtat noroc.”

În primele opt luni ale anului, pe aeroportul Avram Iancu au apărut 10 destinații noi. Iar numărul companiilor aeriene, prezente la Cluj a crescut de la 4 la 7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri