Pasagerii cursei Air France întoarse din drum după o oră de zbor au ajuns acasă. Motivul anulării: un bagaj suspect

Data publicării:
airfr

Zeci de români care ar fi trebuit să ajungă sâmbătă seară de la Paris la Bucureşti au aterizat abia duminică. Avionul Air France în care se aflau a fost întors din drum la o oră de la decolare. La aterizare, aeronava a fost verificată de trupele antitero. Compania aeriană a furnizat mai multe motive pentru anularea cursei: un bagaj suspect, probleme cu combustibilul, apoi o grevă a angajaţilor.

Cu 20 de ore întârziere, pasagerii cursei Air France 1588 Paris - Bucureşti au ajuns la destinaţie. Li s-a spus că aeronava a făcut cale întoarsă din cauza unor probleme de securitate. „Nouă ni s-a spus că a fost un bagaj acolo. Cineva a băgat un bagaj şi nu se ştie ce e în el”, a povestit unul din pasageri. „Ni s-a zis că e un bagaj suspect şi pe urmă au fost mai multe variante, ceva probleme cu combustibilul”; „au zis că sunt probleme de securitate. Nimeni nu ne-a dat lămuriri” - sunt alte versiuni ale călătorilor. 

Pasagerii au fost anunţaţi iniţial că există o problemă la computerul de bord şi că un pasager, care avea bagajul în cală, lipsea.

Nu sunt singurele neplăceri cu care s-au confruntat pasagerii. La întoarcerea în ţară, circa 20 dintre ei au aflat că au rămas fără bagaje.

Avionul cu 131 de pasageri a plecat de la Paris sâmbătă, la ora 16, şi ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti la 19:15. Însă, la o oră după decolare, membrii echipajului au anunţat pasagerii că trebuie să se întoarcă la Paris şi să îşi petreacă noaptea acolo. Pe cheltuiala companiei, oamenii au fost cazaţi la un hotel din apropierea aeroportului.

Iniţial, motivul pentru care aeronava a făcut cale întoarsă ar fi fost un bagaj suspect. Mai exact, proprietarul bagajului nu ar fi fost în avion. După aterizare, forţele de ordine au descins în aeronavă pentru a face verificări.

La o oră după verificări, Compania Air France a dat vina pe o grevă a angajaţilor pentru zborul anulat.

La 24 de ore de la incident, compania a revenit cu un comunicat, prin care susţine că avionul a fost întors din cauza bagajului fără proprietar: „Imediat după decolarea cursei AF1588 Paris-Bucureşti de ieri (sâmbătă, n.red.), echipajul a fost informat că un pasager nu se afla la bord, deşi bagajul a fost înregistrat. Din motive de securitate, căpitanul aeronavei a luat decizia de a se întoarce la Paris CDG (Aeroportul Charles de Gaulle, n.red.) pentru a debarca bagajul, toţi pasagerii fiind în permanenţă în siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri