Pasajul de la Piața Sudului, gata în proporție de 40%. Primarul Capitalei: „Sper ca până la 30 iunie să se finalizeze”

Data publicării:
pasaj piata suduluu

Au trecut două luni de la termenul iniţial de predare a lucrării, iar construcţia de la Piaţa Sudului a ajuns la aproximativ 40%. Reprezentanţii Primăriei spun însă că pasajul va fi gata la 30 iunie.

Pasajul este cea mai mare lucrare făcută în Bucureşti pe bani europeni. Primăria a pierdut, în total, o finanţare de 25 de milioane de euro din cauză că nu a respectat termenul de la sfârşitul anului trecut. Edilul, însă, rămâne optimist.

„Eu vreau să respecte, de asta o să-mi intensific şi prezenţa aici în şantier, o să vin din ce în ce mai des, avem o legătură directă cu antreprenorul. Deja aici suntem în penalizări, în nerespectarea termenelor, sper ca până la 30 iunie să se finalizeze astfel încât circulaţia să se reia în zona asta”, a spus Răzvan Sava, primarul interimar la Capitalei.

Şoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare. Mai ales că acum s-a închis încă o bandă de circulaţie.

„Este restricţionată, cum a anunţat şi Primăria, Calea Văcăreşti, de la trei benzi s-a ajuns la două benzi, ca să putem executa breteaua nouă, paralelă cu intrarea în pasaj”, a spus Grigorie Verenciuc, director de proiect.

„Pentru a fluidia zona, suplimentăm şi numărul de echipaje de la Poliţia Locală”, a adăugat primarul general interimar.

Locuitorii zonei sunt însă nemulțumiți de faptul că la Piața Sudului se circulă cu dificultate.

„Fac naveta, pot să spun, sunt zile când stăm 45 de minute o staţie de mers de autobuz. Este infernal”, spune un călător.

„Sunt zvonuri că lucrarea e la 40%. Și 40%, după calculele mele, după aritmetica pe care am făcut-o la şcoală, 40% s-a făcut într-un an, şi încă 40 încă un an, şi ce a mai rămas, probabil peste vreo 2 ani”, spune un șofer.

Lucrările de la Piaţa Sudului a început în august 2014. Constructorii spu că întârzierile au fost provocate, în cea mai mare parte, de nişte cabluri subterane care nu apăreau în hărţile primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri