Patinoare pe trotuare. Gheaţa a pus stăpânire pe străzile din mai multe oraşe din ţară

Data publicării:
gheata

300 de bucureşteni au ajuns la spital în ultima săptămână, după ce au suferit fracturi, luxaţii sau contuzii în urmă căzăturilor pe gheaţă.

Mă ţin de toate gardurile, mă ţin de toate astea ca să pot să trec.

Este infernal. Nu ştiu. Primăria nu-şi face treaba. Asociaţiile de locatari nu-şi fac treaba. Patinăm. Mergem şi strângem din dinţi!

E mai normal să merg pe drum decât pe trotuar. Ce putem face? Asta e situaţia. De ce? Că nu ieşim să curăţăm.

O hotărâre a Consiliului General al Municipiului București obligă locatarii şi comercianţii să cureţe zăpada și gheața de pe trotuarul din fața locuinţelor sau magazinelor în cel mult 24 de ore după încetarea ninsorii. Iar primăriile de sector, prin firmele de salubrizare, trebuie să degajeze trotuarele dintre blocuri și din jurul parcurilor. Doar că firmele respective ştiu altceva.

Dan Ceauşescu, director firmă de salubrizare sector 6: Avem trotuarele de pe drumurile principale, străzi secundare, respectiv străzi care au nume. Nu intră cele dintre blocuri, zone de parcare, zone rezidenţiale din spatele blocurilor, dar străzile secundare... da.

La Arad, cei care nu îşi curăţă trotuarele pot primi amenzi care variază între 1.500 şi 2.000 de lei. Însă în iarna aceasta nu a fost dată încă vreo sancţiune.

Eugenia Crainic purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Arad: Începând de astăzi se vor aplica aceste sancţiuni contravenţionale. Agenţii noştrii sunt în teren şi toţi trebuie să ştie că perioada de toleranţă practic s-a încheiat.

Adrian Wiener directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean: Există o creştere a numărului de accidentaţi în ultima perioadă şi sunt fracturi specifice, fracturi de cădere. Deci fracturi de mâini, de şold...

La Iaşi, doar firma primăriei curăţă străzile şi trotuarele de zăpadă. Cum iarna e abia la jumătate, atât a fost curăţat şi oraşul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri