Patriarhie: Ponta, Oprea şi Cazanciuc s-au rugat în semn de mulţumire pentru lucrările la Catedrală

Data publicării:
ponta biserica

 

Ponta a participat la această rugăciune, oficiată de patriarh în paraclisul "Învierea Domnului" al Catedralei Mântuirii Neamului, după ce a văzut stadiul actual al construcţiei, se arată într-un comunicat al Patriarhiei transmis luni seară, potrivit Mediafax.

La sfârşitul rugăciunii de mulţumire, PF Daniel a exprimat recunoştinţă Guvernului României pentru ajutorul acordat la construirea Catedralei Mântuirii Neamului şi i-a oferit lui Victor Pontao icoană şi Ordinul "Sfântul Apostol Andrei", ocrotitorul României şi al Catedralei Mântuirii Neamului.

De asemenea, patriarhul le-a oferit celor doi miniştri Ordinul "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena".

În 28 aprilie, Victor Ponta s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, alături de ceilalţi lideri USD, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, dar şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat premierul fără a divulga subiectul discuţiei.

Întrebat dacă s-a discutat de o suplimentare de fonduri pentru construirea Catedralei Mîntuirii Neamului, Ponta a răspuns negativ.

Viitoarea catedrală patriarhală este construită din donaţii şi cu sprijin financiar de la bugetul de stat şi bugetele locale.

La începutul anului 2011, Sfântul Sinod a aprobat o procedură de colectă naţională pentru construirea Catedralei. În februarie 2011, Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru acest proiect. Primăria Capitalei, primării de sector, dar şi alte autorităţi locale din ţară au donat la rândul lor pentru construcţie.

Reprezentanţi ai societăţii civile au criticat însă alocarea de bani publici pentru construirea Catedralei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri