Patronii câştigă războiul cu ANAF

Data publicării:
ANAF fisc - captura

În şedinţa de guvern de astăzi, Executivul intenţionează să adopte o ordonanţă de urgenţă care să facă mai permisive controalele ANAF. În ultimele zile, mai multe localuri au fost închise după ce în casa de marcat au fost găsit sume foarte mici de bani.

Reglaje” la ANAF: Activitatea unei firme, suspendată doar dacă diferența de bani depășește 300-500 de lei

Premierul Victor Ponta a arătat că este nevoie de o serie de „reglaje” care să prevină eventuale excese ale inspectorilor ANAF.

„Nu vreau să cădem în extrema cealaltă, a unor abuzuri şi lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis să facem nişte reglaje. Măsura suspendării activităţii unei companii să poată fi luată doar dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus sau minus 300 sau 500 de lei, altfel se plăteşte doar amendă. Atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dacă se plăteşte o amendă de zece ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 de lei în plus în casă? Plăteşti 4.000 de lei şi prima dată te iert. A doua oară - asta rămâne să discutăm - putem să punem de 20 de ori suma respectivă şi a treia oară să nu mai existe nicio amendă şi să se suspende activitatea”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a adăugat că 90% dintre informaţiile prezentate public, cu firme închise pentru datorii de cinci lei, nu erau adevărate şi că îşi doreşte ca ANAF să rămână foarte puternică şi a arătat că verificările inspectorilor au generat, în primul trimestru al acestui an, creşterea cu 25% a numărului de societăţi care folosesc case de marcat.

Vineri, Victor Ponta afirma că inspectorii Direcţiei Antifraudă trebuie să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii şi a bunului-simţ, fără excese. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri