Pavaje noi acoperite cu gumă de mestecat

Data publicării:
guma2

Miile de dale de porfir, aduse special din Italia pentru a da o nouă faţă Pieţei Centrale din Oradea, sunt deja întinate de sute de pete, urmele gumelor de mestacat aruncate de trecători. Lucarea, în valoare de patru milioane de lei, nici măcar n-a apucat să fie recepţionată.

Problema îndepărtării e deosebit de dificilă. Există, am înțeles, posibilitatea cu anumite aparate cu abur care ajută la dezlipirea acestor pete create de guma de mestecat. Problema este că acestea sunt foarte costisitoare”, spune Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate.

Până când firma de salubritate va găsi bani pentru cumpărarea unui astfel de aparat, angajaţilor le rămâne metoda clasică.

Reprezentanții firmei de salubritate spun că este imposibilă îndepărtarea gumelor de mestecat lipite de caldarâm prin simpla măturare a străzilor. Pentru acest lucru ar trebui folosită o daltă, dar care ar putea avaria dalele.

Localnicii sunt de acord cu amenzile usturătoare pentru cei prinşi că aruncă guma de mestecat pe jos.

Localnic: Obicei prost, care trebuie stârpit total.
Reporter: Cum?
Localnic: Amenzi!

Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 2.500 de lei, însă până acum nimeni n-a fost sancţionat.

Începând cu luna ianuarie, la nivelul poliției locale Oradea s-a format o patrulă cu rol de a supraveghea zona piața Unirii și Republicii pietonal pentru a descuraja fenomenul aruncării pe străzi sau trotuare a reziduurilor de orice fel”, a declarat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Oradea.

În Craiova, amenzile sunt cuprinse între 300 şi 1.500 de lei

Nici centrul Craiovei, care a fost modernizat cu granit din India, nu a scăpat de gumele de mestecat aruncate pe jos de localnici.

Ne cam lipseşte educaţia ca de obicei. Asta este”, spune o femeie.

Având în vedere că este o operaţiune dificilă, printre investiţiile pe care le-am propus pentru anul acesta se numără şi achiziţionarea unui aparat de sablat cu gheaţă carbonică. Suma estimată este de 90 de mii de lei”, a declarat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL

În Craiova, amenzile pentru cei care aruncă guma de mestecat pe jos sunt cuprinse între 300 şi 700 de lei. Încă de la începutul anului, poliţiştii locali au sancţionat 12 persoane în Centrul Vechi şi alte 19 pe străzile din oraş.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri