Pelerinaj la Iaşi. Încă o noapte albă la coadă, pentru a atinge moaştele Sfintei Parascheva

Data publicării:
pelerini

Zecile de mii de pelerini veniţi la sărbătoarea Sfintei Parascheva au petrecut încă o noapte albă. Cu flori sau busuioc în mâini, oamenii au aşteptat câteva ore la coada care s-a întins pe sute de metri în jurul Mitropoliei din Iaşi. În ciuda hainelor groase, cele 6 grade Celsius au fost pentru mulţi o grea încercare. S-au încălzit, pentru câteva minute, cu ceaiul oferit de primărie.

La rând s-a aşezat şi o familie cu trei copii din Galaţi. În plină noapte, copiii au aşteptat cuminţi să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Mama lor se laudă că nu este prima dată când îi aduce în pelerinaj şi că ştie exact ce trebuie să pună în bagaje pentru a-i feri de frig.

Pelerinaj la Iaşi. O femeie a murit în timp ce aştepta să ajungă la moaştele Sfintei Parascheva

„Cu haine, cu mănuşi, cu fulare pregătiţi ca să nu avem un motiv să ne împiedice vremea sau să spunem că ne este frig, nu stăm, nu aşteptăm. Trebuie să aibă răbdare şi atât”, povesteşte femeia. Copiii văd pelerinajul ca pe o excursie şi s-au pregătit de acasă cu rugăciuni pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva.

„Să cresc mare şi să am note bune la şcoală”, dezvăluie unul rugăciunile pe care le va adresa.

Peste 60.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva, în primele două zile ale celui mai mare pelerinaj ortodox din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri