Penitenciarul Gherla: Cătălin Cherecheş nu poate depune jurământul la Catedrală, nu corespunde operativ

Data publicării:
chereches FB 2-3

 

Penitenciarul Gherla nu a aprobat cererea lui Cătălin Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare, arestat preventiv în 27 aprilie pentru fapte de corupţie, care solicitase instituţiei în care este încarcerat să îi permită deplasarea la Catedrala Ortodoxă Episcopală "Sfânta Treime” pentru a depune jurământul de învestire în noul său mandat de primar.

"Nu am putut aproba cererea formulată de domnul Cherecheş de a depune jurământul în Catedrală deoarece locaţia nu corespunde din punct de vedere operativ. Până în prezent, nu am primit o altă cerere, dar aşteptăm ca Primăria Baia Mare să trimită solicitare pentru o altă locaţie şi vom analiza”, a declarat pentru News.ro Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va rămâne în arest în urma unei decizii definitive, comunicată de Curtea de Apel Cluj, care a respins, vineri, contestaţia formulată de c[tre avocaţii primarului la decizia de respingere a cererii de liberare condiţionată.

Instanţa a hotărât, asemenea, strămutarea dosarului la Tribunalul Cluj.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. El este încarcerat la Penitenciarul Gherla şi a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, pentru a depune jurământul de învestire la Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Baia Mare.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi. 

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri