Pensii speciale. G. Oprea: Când militarii sunt la greu trebuie să știe că se pot baza pe noi

Data publicării:
militari captura

Militarii şi poliţiştii vor putea ieşi la pensie dacă au o vechime în muncă de 25 de ani, dintre care 15 în armată sau în poliţie. Pensia va reprezenta media tuturor veniturilor realizate în şase luni din ultimii cinci ani de activitate. Ei vor beneficia de acest drept începând cu anul viitor.

În cazul funcţionarilor parlamentari, aceştia vor primi la pensie 80% din salariul mediu din ultimul an, dacă au o vechime de 14 ani. Aceeaşi modificare este valabilă şi pentru personalul diplomatic, care va primi 80% din media veniturilor încasate în ultimul an de munca.

„Când suntem la greu ne bazăm pe militari, când militarii sunt la greu trebuie să știe că se pot baza pe noi, se pot baza pe România. Acesta este sensul votului de astăzi, acesta este mesajul pe care vreau să îl transmitem”, a spus premierul interimar Gabriel Oprea.

„Acest act normativ spune care e locul pe care vrem să îl asigurăm militarilor în societate, care e locul armatei între instituțiile statului. Spune cât de mult ne dorim să fim furnizor de securitate”, a adăugat el.

„Proiectul de lege pe care îl reprezintă Guvernul în Parlament asigură cadrul juridic necesar ca drepturile de pensie ale militarilor să fie cuantificate exact. Acest proiect de lege vine să îndrepte discriminările create pe legislația în vigoare între militari, gradele militare, structurile care sunt în sistemul de securitate”, a spus și ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri