Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de 1,3 milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
mascati

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova fac percheziții la domiciliile din Constanța a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor, potrivit Agerpres.

Suspecții ar fi creat, în perioada 2013-2015, un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat, potrivit unui comunicat al IJP Prahova.

„În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip 'fantomă' din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare", arată sursa citată.

Bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro în baza facturilor emise de firmele fantomă, constând în impozit pe profit neconstituit, sumele de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor fiind în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate împreună cu Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova și IJP Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri